“Folyékony kalcium” foggél

Védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen, meggátolja a fogkő képződését, friss leheletet biztosít. A gél különleges formulája segít csökkenteni a fogak érzékenységét, hatékonyan eltávolítja a foglepedéket, meggátolja a fogszuvasodás megjelenését és kifejlődését. Összetételében a nátrium-fluorid tömegaránya ≤ 0,09%.

2 060 Ft

Készleten

Cikkszám: 60140 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen, meggátolja a fogkő képződését, friss leheletet biztosít. A gél különleges formulája segít csökkenteni a fogak érzékenységét, hatékonyan eltávolítja a foglepedéket, meggátolja a fogszuvasodás megjelenését és kifejlődését.

Összetételében a nátrium-fluorid tömegaránya ≤ 0,09%.

Fogápolás

A fog ugyanolyan szervünk, mint a szív, a vese vagy a máj. Ugyanakkor az emberi szervezet egyetlen olyan része, amely önmaga nem képes regenerálódni!

 

TianDe-fogorvos

 

Ugyanakkor fogaink állapota hatással van egész szervezetünk egészségi állapotára. A fogszuvadás például krónikus fertőzések gócpontja lehet, s lehetséges következményei között tartják számon az allergiát, mandulagyulladást, reumát, szájpenészt, érelmeszesedést vagy éppen infarktust.

A fogkrémek jelentik a szájhigiénia legfontosabb és legismertebb eszközeit. Egyes közvélemény kutatások szerint szájvizet az emberek kevesebb, mint 15 %-a használ, fogselymet pedig ennél is kevesebben, mintegy a lakosság 12 %-a. Ám van ennél nagyobb probléma is – jelesül az, hogy az emberek döntő többsége nem hatásmechanizmusa, hanem íze szerint választja meg az általa használt fogkrémet!

A szakemberek alacsony dörzshatással (abrazivitással) rendelkező fogkrémek használatát javasolják. A mai fogkrémekben leggyakrabban dörzsanyagként alumínium-hidroxidot alkalmaznak, amely anyag azonban egyenesen veszélyt jelent a veseelégtelenségben szenvedő emberekre, s alkalmazását ma már nem egy országban betiltották.

A TianDe fogzseléi szilícium-dioxidot (silica) tartalmaznak, amely nem csak gyöngéden ható, hanem amellett ártalmatan abrazív anyag.

 

Katalogus-proba-tiande

A kalcium az az ásványi elem a szervezetünkben, amely teljes testtömegünk 2 %-át is kiteszi. Ez jelentős mértékben meghaladja a szervezetben a többi ásványi elem arányát. A kalcium 99 %-a a csontokban és a fogakban található, a maradék pedig a vérben és a szövetekben oszlik szét. Ezért különösen fontos, hogy fogkrémünk megfelelő mennyiséget tartalmazzon ebből az összetevőből.

Emellett a “Folyékony kalcium” fog-gél  gátolja a fogszuvasodást és gyengéden eltávolítja a lepedéket.

 

 

Aktív összetevők:

Calcium Kalcium

A kalcium-karbonát segít a fogak demineralizációja elleni harcban, amelynek leglátványosabb tünete a fogakon megjelenő apró fehér pöttyök formájában figyelhető meg.

Mentol Mentol

Megtisztítja a szájüreget a baktériumoktól. Hosszan tartó friss leheletet biztosít.

titan-dioxid Titán-dioxid

Kímélő módon megtisztítja a fogakat a lerakodástól. Az egyik legpuhább abrazív (koptató, csiszoló) anyag.

Natrium-fluoride Nátrium-fluorid

A fluor jelenleg leginkább preferált formája, amely nagyfokú és aktív remineralizáló, azaz a fogzománcba az ásványi anyagokat beépítő, valamint szuvasodásgátló hatással rendelkezik. A nátrium-fluorid előnye abban rejlik, hogy képes könnyen és gyorsan aktív ionokra bomlani, amelyek aztán akár 1-3 perc alatt is képesek kifejteni hatásukat.

 

További információk

Tömeg 0.15 kg
Kiszerelés

120 g

Összetétel

Sorbitol, Silica, Aqua, Glycerin, Calcium Carbonate, Sodium Lauryl Sulfate, Titanium Dioxide, Sodium Chloride, Cellulose Gum, Menthol, Parfum, Sodium Benzoate, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, CI 42090, CI 19140.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„“Folyékony kalcium” foggél” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…