fbpx

Szépség- és egészségmegőrzés a távol-keleti bölcsek ősi receptjeivel

Szépség- és egészségmegőrzés a
távol-keleti bölcsek ősi receptjeivel

Az emberi szervezet második szíve: a TALP!

“Az ember a lábán kezd öregedni” – így szól a bölcs kínai mondás.

Kínába a lábtalpakat a szervezet második szívének tartják. Itt helyezkedik el szinte minden szerv akupunktúrás pontja. A kínai gyógyítók már jó néhány évszázada kidolgozták a szervezet megtisztításának módszereit. Ehhez a transzdermális terápiát alkalmazták (latin „trans” jelentése valamin át, és a görög “derma” bőrt jelent) – vagyis a bőrön, pontosabban a talpon keresztül történő megtisztulás.

Hogy miért pont ez a testrész? A kínai orvoslás szerint, az emberi lábtalp a szervezet kicsinyített tükörképe. A talpon helyezkednek el azon reflexiós akupunktúrás pontok (több mint 60 pont), melyek szinte az összes belső szervünkkel össze vannak kötve. Amikor hatunk ezekre a pontokra, jeleket továbbítunk a testünknek, aktiválva a különböző folyamatok valamelyikét.

A talpra gyógynövényeket és ásványokat tartalmazó száraz borogatás formájában hatottak, ami erőteljes többszintes hatással bírt a szervezet egészére.

Ezen kívül, a talpon számos verejtékmirigy található. Összehasonlításképpen: amíg a test átlagos négyzetcentiméterén körülbelül 125 mirigy helyezkedik el, addig a talpakon – négyzetcentiméterenként több mint 350. Emiatt a talpon keresztül történő szervezetre való hatás számít a leghatékonyabbnak.

Tetszett a blogbejegyzésünk és kíváncsi vagy az ősi tibeti, altáji, kínai szépség – és egészségmegőrzés titkaira, érdekességeire, kulisszatitkaira?

Ne tartsd magadban véleményedet, gondolataidat a bejegyzésünkkel kapcsolatban, írd meg nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunkon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk Neked! Adatvédelmi tájékoztató