Puha és rugalmas bőr, egészséges arcszín, ritkább és kevésbé mély ráncok! A peeling gyengéden eltávolítja az elszarusodott bőrsejtek rétegét, megújítva ez által a felhám legfelső rétegeit. Aktivizálja a bőr természetes hidratáló mechanizmusait, megelőzve a hámlást és a bőrpír megjelenését. Összehúzza a pórusokat, javítja és kiegyenlíti az arcszínt. Elősegíti a saját kollagén, elasztin és a hialuronsav szintetizálásának növelkedését. Kisimítja az apróbb ráncokat, hatására a mély ráncok kevésbé szembeötlők lesznek.

Exfoliálja (lehámlasztja) az elszarusodott sejtréteget, ez által a felhámot minőségi regeneratív folyamatok megindulására serkenti.

A felhám állapota nemcsak a bőr külső kinézetét, frissességét, színét határozza meg, hanem hidratáltságának szintjét is. 

 

Peeling vagy bőrradír?

A bőrradír (scrub) és a peeling közti különbséget a hatásmechanizmus jellege adja. A bőrradír – mechanikus úton tisztítja a bőrt, az elhalt sejteket koptató (abrazív) részecskék segítségével távolítja el. Az „abrazív” szó a latin „abrasio” szóból ered és „dörzsölést”, „horzsolást” jelent. Az eljárás meglehetős megrázkódtatás a bőr számára. A peelingek az elhalt hámsejteket feloldják, így távolítják el őket, miközben nem sértik fel a bőrt. A feloldás savak hatására megy végbe.

 

 

A SPA Technology sorozathoz tartozó peelingek alapkomponense az almasav.

Almasav (Malic acid) – a legelterjedtebb gyümölcssavak (AHA) egyike; sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható, főleg az almában és a paradicsomban:

- feloldja a faggyúdugókat és a felhám elszarusodott lemezkéit, letisztítva a bőrről az elhalt sejteket;

- serkenti a sejtregenerációs folyamatokat és növeli a bőr funkcionálisan aktív természetes hidratáló faktor tartalmát;

- aktivizálja a fibroblasztok tevékenységét, erősítve a saját kollagén és a hialuronsav termelését, ami a bőr hidratáltsági fokának jelentékeny növekedését eredményezi.

 

 

A peeling olívaolajjal, a bőr számára legértékesebb kozmetikai összetevők egyikével dúsított.

Olívaolaj (Olea europaea fruit oil):

 • ugyanolyan százalékos arányban tartalmaz linolsavat, mint az anyatej;
 • bőr epidermális lipidjeinek összetételében megtalálható olajsavat tartalmaz, ezért erősíti az epidermális védőgátat, csökkentve ez által a transzepidermális vízveszteséget;
 • tartalmaz E-vitamint, amelyet „fiatalságvitaminnak” neveznek, mivel képes megvédeni a bőrt a szabad gyökök ártalmas hatásától. Ha a vitaminok között versenyt hirdetnénk a bőr számára leghasznosabb vitamin cím elnyeréséért, az E-vitamin okvetlenül bekerülne az első három helyezett közé!

A peeling ugyancsak tartalmaz  a kollagénben megtalálható aminosavakat.

Alkalmazás

Egy kevés peelinget vigyünk fel a letisztított arcra, elkerülve a szemkörnyéki részt, masszírozzuk egy-két percig, majd hűs vízzel alaposan mossuk le! A peeling használata után nem ajánlott napozni és egyéb hámlasztó szereket használni.

 

Az AHA savakat tartalmazó kozmetikumok használatára vonatkozó ellenjavallatok:

 • egyéni intolerancia;
 • a bőr nagyobb fokú érzékenysége;
 • friss bőrsérülések;
 • herpetikus kiütések;
 • kuperózis;
 • hosszas tartózkodás a napon.

Elővigyázatossági intézkedések

A termék használatának megkezdése előtt kell végezni egy próbatesztet: a kézfejre fel kell vinni a szerből egy kis mennyiséget, és 24 órán keresztül figyelni kell a reakciót. Mellékhatások megjelenése esetén (égető érzés, bőrpír megjelenése, viszketés, bizsergés, fájdalom, megnövekedett érzékenység a napfényre) a kozmetikumot nem szabad használni.

A használat gyakoriságára vonatkozó javallat:

 • zsíros bőr esetén – heti két-három alkalommal,
 • normál bőr esetén – heti egy-két alkalommal,
 • száraz és érzékeny bőr esetén – kéthetente egyszer.

 

Termékünk az alábbi boltokban érhetőek el:

 • Központ
  0 db
 • TianDe Szegedi Szaküzlet
  0 db
 • TianDe Hungary Kft. külső raktár
  0 db
 • TianDe Budai Szaküzlet
  0 db

Írjon véleményt

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz

Írja be az ellenőrző kódot: