A problémás bőr már a múlté!

A problémás bőr már a múlté!

A kínai kozmetika mögött a vegyipar által elért sikereken túl a gyógynövényalapú gyógyászat áll, a fitoterápia gyógyító mestereinek és szakértőinek tudásával. A Master Herb sorozathoz tartozó szerek receptúrájában olyan természetes összetevők találhatók, amelyek hatékonyságát a hagyományos kínai gyógyászat sok évszázados tapasztalata igazolja.

 

A Master Herb kozmetikai sorozat tizennégy különféle gyógyfű és gyógynövény kivonatát foglalja magába: zsálya, aloe vera, jerikói lonc, hibiszkusz, zöld tea, borsmenta, narancsvirág, japán lonc virága, őszi margitvirág, jojoba, bíbor kasvirág gyökere, nagylevelű csodamogyoró. Ezek a problémás és a zsíros bőr ápolásának komplex rendszerét alkotják.

A zsíros bőr már önmagában véve problémás: tulajdonosainak sok kellemetlenséget okoz – legyen az a nem esztétikus zsíros csillogás, a kitágult pórusok vagy akár a fekete pontok és pattanások. Még a szakemberek azon állítása sem okoz különösebb örömet, hogy az ilyen típusú bőr lassabban öregszik, mint a száraz.

A zsíros bőr nem más, mint a faggyúmirigyek túlzottan felfokozott működésének következménye.

Alapesetben a bőrzsír a bőr számára kenőanyagként szolgál, valamint elengedhetetlenül szükséges a bőr védelme szempontjából, mivel megóvja azt az esetleges dehidratálódástól. Túl nagy mennyiségben viszont a pórusok eltömítődését és olyan tünetek kialakulását eredményezi, mint a gyulladások, a hámlás és a bőrirritáció.

A zsíros bőr ápolásának célja a faggyúmirigyek működésének szabályozása. Sokan bőkezűen, de helytelenül ápolják zsíros bőrüket, csupán csak súlyosbítják a fennálló problémát. Például a zsíros bőrt túlságosan le szokták tisztítani, ennek során azonban megsérülhet a bőrzsírnál jóval finomabb lipidekből álló epidermális védőgát, ami idővel a még erősebb zsírosodást és a pattanások megjelenését eredményezheti.

Néha az ellenkező eset is előfordul: az emberek, annak tudatában, hogy a zsíros bőrt kímélő módon kell tisztítani, zsírokkal és olajokkal túltelített, a bőr faggyúját nem kielégítő módon eltávolító kozmetikai szereket választanak.

A faggyúmirigyek működésének patológiás aktivizálódása – a faggyúkiválasztás nemcsak mennyiségi, hanem egyszersmind minőségi változását is jelenti. A linolsav koncentrációjának csökkenése a pH-értéket a lúgos irányba módosítja és megteremti a mikrobás vagy gombás fertőzések kialakulásának, valamint a mitesszerek megjelenésének előfeltételeit. Ennek eredményeképpen a bőr névjegyévé válik a zsíros csillogás, a pattanások és a szeborrea.

 

A Master Herb sorozat termékeit a zsíros típusú bőr szükségleteinek szem előtt tartásával fejlesztették ki. A Master Herb sorozat kozmetikumainak aktív komponense – a zsályakivonat. Az ősi egyiptomiak hite szerint a zsálya a fiatalság meghosszabbítása révén képes volt az embert a haláltól megmenteni.

 

A zsályakivonat fitoösztrogéneket tartalmaz – olyan növényi eredetű anyagokat, amelyek kémiai szerkezetük alapján emlékeztetnek az emberi ösztrogénekre és lokálisan képesek azok bőrre gyakorolt hatását utánozni, miközben a fitoösztrogének nemcsak lassítják az öregedési folyamatokat, hanem fékezik a bőrfaggyú túlzott mértékű kiválasztását, gátolva ez által a mitesszerek és pattanások megjelenését;

A zsíros bőr számára pótolhatatlan linolsavat tartalmaz, melynek hiánya rendszerint mind a fiatalkori pattanásos bőrbetegség, mind a felnőttkori pattanások megjelenésének kísérő jelensége.

A zsályakivonat PP-vitamint – az arc bónuszát tartalmazza: a PP-vitamint (nikotinsavat) a sejtlégzésben részt vevő enzimek tartalmazzák: e vitamin nélkül a bőr egyszerűen megfulladna! A nikotinsav csökkenti a bőrfaggyú összetevői közé tartozó trigliceridek és zsírsavak szintjét; nyugtatja az irritált bőrt, elősegíti a bőrpír és a hámlás megszűnését.

A nikotinsav hiánya a dermatitisz egyik súlyos változatát, a pellagrát idézi elő – (az olasz „pelle agra” – „durva bőr” kifejezés után). A „PP-vitamin” név magyarázata  a „pellagra preventing factor” – azaz pellagrát megelőző tényező kifejezés, és semmiféle köze sincs a dohányban található nikotinhoz.

 

 

Szabaduljunk meg a problémás bőrtől három egyszerű lépésben! A titok nyitja a szakszerű ápolás és a rendszeresség.

 

A zsíros bőrrel rendelkezők alapvető hibája, hogy állandóan túlságosan agresszív kozmetikumokat használnak. Erre reagálva a faggyúmirigyek csak még jobban fokozzák működésüket, s a probléma súlyosbodik.

A Master Herb sorozathoz tartozó Lemosó gélt kifejezetten a zsíros bőr mindennapi tisztítására fejlesztették ki.  A jojobakivonattal dúsított gél gyengéden és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a fölösleges bőrzsírt. 

A bőr letisztításának első szakasza, a géllel történő lemosás után a Gyulladásgátló tej alkalmazása következik. Segít eltávolítani a bőrtakaróról minden oda nem tartozó, fölösleges anyagot, mélyen lehatolva, alaposan kitisztítja a pórusokat. A tej – a tonizáló szerektől eltérően – fertőtlenítő hatású, mivel a pattanások ellen folytatott küzdelem céljából fejlesztették ki.

Befejező lépésként használjuk az Arckrémet pattanások és hegek ellen!

A zsíros bőr mindennapi ápolásának célja nugyanis nemcsak a pattanások elleni küzdelem, hanem e küzdelem következményeinek kiküszöbölése is, melyek közül a bőr dehidratálódása a leggyakoribb.

A zsíros bőrt is kell hidratálni: sokan azt hiszik, hogy a száraz és a dehidratált bőr – egymás szinonimái. Valójában a kettő között lényeges különbség van. A száraz bőr elsősorban a tápanyagok és a zsíros kenőanyag hiányától szenved. A dehidratált bőr viszont – kizárólag a nedvesség hiányától, aminek semmi köze a zsír mennyiségéhez. Nedvességhiány esetén a zsíros bőr aktivizálja a faggyúmirigyek működését – azaz elkezd több bőrfaggyút kiválasztani (hogy megtartsa a maradék nedvességet).

A pattanások és pattanásos hegek elleni krém úgy küzd a pattanások ellen, hogy közben megőrzi a bőr vízháztartásának egyensúlyát.

S nem lehet elégszer hangsúlyozni: a siker alapvető feltétele nem a legdrágább kozmetikumok időről időre való használata, hanem a rendszeresség!

 

Forrás:

Svetlana Vlagyimirovna Sejnova: A szépség műhelye

 

Írta: text_none_author Kategória: Különlegességeink Bejegyezve: 2018-02-24 Megtekintve: 1107 Hozzászólás: 0